11 Sep

Suveniruri din Kefalonia

grecia

Sa ma intorc din vacanta fara suveniruri? De neconceput!

Ocolesc pe cat pot zonele intesate de turisti in cautarea unui „ceva” autentic, fac slalom printre gift shop-urile pline de magneti, brelocuri, tricouri cu I ♥.. si alte asemenea. Iau totusi o vedere, doua, pentru bunici. Se bucura, chiar daca le inmaneaza subsemnata la intoarcere, nu postasul.

Ajunsa in Kefalonia (o minune de insula greceasca din Marea Ionica), nu ma dezmint. Vacanta, vacanta, but I’m on a mission! Casc ochii cat cepele, lungesc gatul si pufai a dezamagire cand nu zaresc ceea ce caut.

Ma rog, mult nu caut eu, caci grecii au ce sa ofere: ulei de masline, frumoase borcanase cu tot felul de deserturi pe baza de miere, pasta de masline si condimente, toate homemade si la preturi decente. Am gasit chiar si kit pentru salata cu ulei de masline, condimente si reteta. Sandale din piele lucrate manual (sub 20€), ceramica pictata, ba chiar si un maslin pitic in cutie pentru transport si cu instructiuni de replantare (9€).

Si daca tot vorbim de autentic, trebuie mentionat (cumparat si baut) vinul Robola care este produs numai in Kefalonia. Noi l-am luat direct de la producator, unde s-a lasat si cu degustare.

Poate te intrebi ce e cu pietrele din prima poza (si daca nu te intrebi, eu tot iti spun). Le-am luat de pe plaja Myrtos. Cateva troneaza acum pe marginea cazii. Pe celelalte le-am oferit cu drag, spunandu-le celor ce le-au primit ca trebuie sa le returneze aici:myrtos

 

 

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *