16 Aug

Răsfăţul nostru cel de toate zilele

Hamac Amazonas Barbados Rainbow

Life is the shit that happens while waiting for the moments that never come, zice detectivul Lester Freamon din The Wire. Fix asta spunem şi noi, cele care îşi aşteaptă nerăbdătoare concediul, cocoşate în scaunele de la birou.

Trăim vremuri interesante — totul ne este pus la dispoziţie mult mai uşor, iar timpul este un lux din ce în ce mai căutat. „Nu uita”,  „ASAP”, „prioritar”, „deadline”, „restant” sunt cuvinte pe care le scriem în dreptul obiectivelor pe care ne stresăm să le bifăm în fiecare zi. E timpul să punem un „nu uita” şi în dreptul obiectivului zilnic „răsfăţ” atunci, nu?

Ne-am format obiceiul nesănătos de a considera o perioadă de 2-3 săptămâni de relaxare ca fiind un remediu eficient pentru un an de muncă, cu chinuitorul interval 9-18, cu copiii care trebuie duşi şi aduşi de la şcoală şi grădiniţă, cu gătit, cumpărături, menaj, drumuri la bancă sau contabil. Ai fost vreodată atât de obosită încât să nu te mai încânte nici măcar ideea unui concediu care să te deconecteze? E timpul să-ţi faci loc pentru răsfăţ în agendă.

Să-ţi permiţi ţie o pauză de masă în tihnă, în care să laşi emailul de pe telefon de-o parte; să te opreşti la manichiură după program, chiar dacă nu era în plan; să-ţi cumperi îngheţata aia pe care ştii că o vrei, chiar dacă eşti la dietă acum; să nu te dai pur şi simplu cu cremă de mâini, ci să-ţi faci un masaj cu ea; să sistezi lucrul şi să râzi împreună cu ai tăi la filmul ăla de comedie de mâna a doua; să-ţi rezervi o seară pentru un bubble bath cu exagerat de multă spumă şi cu lumânări parfumate; să scoţi hamacul de la naftalină, să-l agăţi în curte sau balcon şi să citeşti câteva pagini din cartea aia pe care ai început-o acum două luni, dar n-ai mai apucat s-o răsfoieşti.

Răsfăţul, mai presus de orice, înseamnă să te iubeşti şi să-ţi permiţi mici momente de relaxare. O minte limpede face treabă mai bună. Un suflet bine hrănit cu răsfăţ o să-şi răsfrângă căldura în tot ceea ce faci.

Dacă nu ai curaj să te răsfeţi, începe cu un pahar rece de prosecco aerisit cu apă minerală şi ornat cu o citrică suculentă. Pentru că there’s nothing prosecco can’t fix, ladies!

 

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *