05 Feb

Idei de cadouri (guest post)

idei de cadouri

O laudam intr-o seara pe Ioana pentru blogul ei, TheBeautyTag.com. Imi place lejeritatea cu care scrie si modul in care si-a organizat blogul.

Eu nu am indemanarea, exercitiul sau macar rabdarea de a scrie. De cate ori sunt nevoita (nevoita, da!?), ma incearca senzatia ca am primit o tema pentru acasa.

M-am tot gandit cum sa o rog pe Ioana sa scrie un guest post pe acest micut blog, imaginandu-mi ca prin mintea ei or sa treaca doar chestii gen ” pai, da, ca n-aveam eu destule…” sau „mda, ca ei ii e lene sa scrie 3 propozitii si ma pune pe mine la munca”. Cand colo, ce sa vezi??!

Am fost foarte încântată de propunerea de a face un guest post cu și despre cadouri, mai ales că, de când mă știu, am recunoscut și apreciat importanța cadourilor, a atențiilor și mi-a plăcut, de fiecare dată, să văd fețele fericite, mulțumite, suprinse sau chiar umile ale aniversaților.
Treaba asta cu cadourile merge în ambele sensuri, așa că am să împart articolul în 5 cadouri pe care le-aș oferi și 5 cadouri pe care mi-ar plăcea să le primesc, cu speranța că te voi inspira să faci alegeri frumoase pentru cei dragi. Îmi place să merg pe ideea de handmade, așa că fie cadoul în sine va fi ceva făcut de mine, fie ambalajul va beneficia de măestria mea în ale împachetatului. Glumesc, nu mă pricep mai deloc la împachetat, dar îmi place să mă chinui până îmi iese și să pun pe ici-pe colo o fundiță, o pănglicuță sau un text amuzant.
Se spune că faci cadouri care-ți plac, nu care-i plac neapărat celui ce urmează să primească și sunt de acord cu asta. Așa că, din perspectiva celei care oferă, aș merge pe…

O sare de baie cu plante și uleiuri esențiale, făcută de mine și pusă într-un borcănel cu etichetă frumoasă și fundiță. Sarea de baie e menită să parfumeze o baie lungă, sa destindă și să creeze o atmosferă relaxantă, e o oază de liniște, un moment de deconectare. Așa că trebuie să arate bine, să îmbie la un ritual lung și simandicos, deci și ambalajul trebuie să transmită asta.

sare-baie

 

 

Pentru prietenii pasionați de gătit găsești mereu câte ceva de cumpărat. Iar dacă e vorba de prieteni apropiați, atunci cu atât mai mult merge să personalizezi câteva obiecte utile. Un șorț de bucătărie cu un mesaj amuzant, o carte de bucate cu copertă personalizată sau un set de uleiuri aromatice homemade, cu etichete făcute de tine.

Untitled-1

 

Rămân oarecum în sfera bucătăriei și recomand o cutie de ceai, fie din lemn, fie una vintage, găsită cine știe pe unde. Dacă nu va fi folosită pentru îngrămădirea plicurilor de ceai, atunci cu siguranță va adăposti condimente, bijuterii sau alte mărunțișuri.

cutie-ceai

Pentru prietenii care stau la casă, aș alege cu siguranță un hamac. N-ai cum să dai greș cu cadoul ăsta, poate doar cu alegerea culorilor. Se vor bucura atât gazdele, cât și învitații. E bun și pentru viitoarele vizite, când serile calde îmbie la povești nemuritoare, la leneveală și un pahar de vin.

hamac

 

O altă variantă la care am apelat de multe ori: cărțile. Fie e o carte pe care știi că și-o dorește, fie e una pe care ai citit-o și știi că-i va plăcea, books are great. Plus că o poți împacheta frumos, cu un șnuruleț de care să agăți o felicitare cu cele mai bune gânduri.

carti

Partea a doua, cu cadouri pe care mi-ar plăcea să le primesc, e grea. Foarte grea, pentru că am wishlist-uri interminabile, idei multe și e greu să mă rezum la doar 5. Însă încerc.

O agendă/ planner. Cine mă cunoaște, știe că sunt înnebunită după agende, caiete, carnețele și le strâng și cumpăr, indiferent câte am sau dacă am nevoie. Cu cât mai colorate și mai girly, cu atât mai bine. Dar nu le refuz nici pe cele serioase, negre și simple.

agenda

În general nu prea port accesorii, însă cele pe care le am sunt în mare parte primite și de asta-mi sunt dragi. Îmi plac în general bijuteriile care au o poveste. Poate fi povestea celui/celei care a creat-o sau poate fi încărcată de însemnătate, pentru că a venit de la cineva important. Sau poate fi transmisă din generație în generație. Îmi plac liniile fine, simple.

bratara

Cosmeticele sunt slăbiciunea mea. Mai mult produsele de îngrijire decât cele de makeup. Așa că apreciez unturi de corp frumos mirositoare, loțiuni fine, uleiuri sau săruri de baie, geluri sau tratamente hidratante, măști eficiente etc.

sfs

Sunt o „cocoloșită”: îmi place să mă înfofolesc, să stau la căldurică, fie cu laptopul în brațe, fie cu o carte în mână. Așa că n-aș refuza un set de „cocoloșeală”, cu o cuvertură mare și pufoasă, plus vreo 2 pernuțe colorate.  Setul mai poate cuprinde ceaiuri, cărți, lumânări și o cană personalizată.

patura

Îmi mai plac mult cutiile – din plastic, din lemn, metal, material textil, carton, colorate, simple etc. Le folosesc prin casă pentru depozitarea diverselor nimicuri, îmi sunt foarte utile și găsesc mereu ceva de pus în ele. Și da, mă bucur atunci când primesc cutii goale!

cutii

Sper că ți-a plăcut, sper că te-am inspirat și ți-am dat idei pentru tine sau cei dragi ție. Care din sugestiile mele ți-a plăcut cel mai mult? Ce cadouri inedite ai primit de-a lungul timpului?

 

 

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

4 thoughts on “Idei de cadouri (guest post)

  1. Excelent articol! Imi plac TOATE variantele propuse…mi-ar placea in special sa le primesc ;)! Imi permit sa adaug faptul ca un parfum (vorbim despre cele de calitate) poate fi un alt cadou care bucura atunci cand e bine ales. Pentru mine parfumurile luxoase intra in categoria bijuterii si intotdeauna le fac cadou doar persoanelor foarte dragi si foarte apropiate!

  2. Îmi trecuseră prin cap și parfumurile, Georgia, dar ce să aleg? Îmi plac prea multe și sunt diferite. Aș putea să fac un wishlist numai cu parfumuri 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *