20 Ian

Arome de lavanda (Guest post)

1

 

Zilele trecute, Laura imi povestea incantata „cat de grozave au iesit mini-cheesecake-urile cu lavanda, o nebunie!”. Adica… nu era suficient ca mi-e dor de vara cu parfumul ei de lavanda, dar a mai trebuit sa si inghit in sec imaginandu-mi minunatii de prajiturele.

Motiv pentru care am zis s-o „pedepsesc” si s-o pun la munca: un guest post pentru baby blogul din dotare. De fapt, voiam reteta.

Sapunul Scottish Fine Soaps cu lavanda, in incantatoarea sa cutiuta metalica vintage, mi-a reamintit cat de mult ador aceasta aroma eleganta si perena.

Si pentru ca am descoperit si gustul delicios al lavandei in prajituri, m-am gandit sa va tentez cu o reteta rapida, facila si delicioasa, de mini cheesecake cu lavanda.

Pentru 10-15 mini cheesecakes (depinde de dimensiunea formelor de briose folosite, eu ti le recomand pe cele din silicon de dimensiune medie) ai nevoie de: 2 oua, 3 linguri de zahar, 1 cutie de ricotta (250 g) si o punga de biscuti de ovaz (la Mega Image ii gasesti in pungi de 400 g si sunt perfecti), 1 lingura rasa de lavanda culinara (gasesti aici, in diferite prezentari).

Pentru preparare, se amesteca incet fiecare ou cu ricotta, pana la obtinerea unei texturi omogene. Se adauga zaharul si lavanda. In formele de briose din silicon se pune cate un biscuit si se completeaza cu amestecul de ricotta. Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa 20-30 min, pana se rumenesc putin pe margini, verificandu-le la fiecare 10 minute.

2

Si gata delicioasele mini cheesecake cu lavanda, excelente de savurat intr-o zi relaxanta de duminica!

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *